Referenties

Referenties akoestische oplossingen

Wij hebben sinds 1986 een grote referentielijst opgebouwd, waarvan wij enkele projecten voor u als voorbeeld hieronder hebben geplaatst. Bij de foto’s staat beschreven met welk product de akoestische oplossing is gemaakt.

Zie ook: Akoestisch plafond laten plaatsen

SAS Institute, te Huizen

Bij het SAS Institute heeft De Koning Akoestiek uit Hoorn, het akoestische systeem van Sto Silent Superfein toegepast.

Hotel L’Europe, te Amsterdam

In Hotel L’Europe is het akoestische systeem StoSilent Superfein toegepast. Bij onderstaande foto’s kunt u een voorbeeld zien van de mogelijkheden in de toepassing van akoestische panelen. Zelfs een gebogen akoestisch systeem kan worden gerealiseerd.

Landgoed Duin en Kruidberg, te Santpoort-Noord

Bij Landgoed Duin en Kruidberg heeft De Koning Akoestiek Hoorn het akoestische systeem van StoSilent Superfein aangebracht. Zowel in de vergader- presentatieruimtes als andere openbare ruimtes zoals de koffiecorner.

DLA Piper, te Amsterdam


Bij DLA Piper te Amsterdam heeft De Koning Akoestiek Hoorn het akoestische systeem CapaCoustic van Caparol aangebracht.

Centrum voor Kunst & Cultuur, te Alkmaar

Het multifuncioneel centrum aan de Bergerweg te Alkmaar. Een prachtig gerenoveerd historisch pand. Maar wel met enorme akoestische problemen. Dit komt door de betonnen wanden en plafonds en tegelvloeren. Men kan elkaar nauwelijks verstaan waardoor er een onwerkbare situatie is ontstaan. Stukadoorsbedrijf de Koning heeft hier het Caparol Capacoustic systeem toegepast. Dit is een akoestisch plafond met een zeer hoge absorbtie waarde en uitermate geschikt om toe te passen in de renovatie. De gebruikers van dit centrum zijn zeer enthousiast over het resultaat! U kunt

Koninklijk theater Carré, te Amsterdam

De renovatie van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De Tympaan boven het podium is in de loop der jaren van het toneel verdwenen.. Aan Stukadoorsbedrijf de Koning de eer om de tympaan terug te brengen zoals deze destijds was ontworpen. De paarden en het lijstwerk hebben wij met behulp van oude foto’s en in samenwerking met een kunstenaar nieuw gemaakt. Van deze ontwerpen hebben wij mallen en contramallen gemaakt. Zo konden we de gips afdrukken maken van alle onderdelen van de tympaan. Na het aanbrengen van de pleisterdrager op de houten onderconstructie kon het stukadoren beginnen. Na het stukadoren van de tympaan hebben wij het gips lijstwerk aangebracht. De schilder heeft daarna de laatste hand gelegd. Een prachtig resultaat waar wij erg trots op zijn! Naast de restauratie hebben wij het Sto Silent Superfein akoestisch plafond aangebracht boven de zaal voor de juiste akoestiek.

De Koning Akoestiek
De Koning Akoestiek
De Koning Akoestiek
De Koning Akoestiek
De Koning Akoestiek