CapaCoustic

Geluids absorberend plafond

Met CapaCoustic maakt Caparol het mogelijk om de akoestiek van een ruimte te verbeteren. CapaCoustic heeft in totaal drie verschillende methodes welke in het kort zullen worden toegelicht. Het gaat om CapaCoustic Fine welke een akoestische plaat is die wordt afgewerkt met een handmatige pleisterafwerking, CapaCoustic Stucture is dezelfde plaat maar met een gespoten afwerklaag en CapaCoustic Melapor, welke bestaat uit akoestische elementen die in een ruimte worden geplaatst. De maximale geluidsabsorptiewaarde van CapaCoustic is 0,92%!

 CapaCoustic Fine

Dit akoestische systeem beschikt u over een hoogwaardig High-end materiaal, dat kan worden gebruikt in woningen, winkels en openbare ruimten. Het valt niet op, is niet brandbaar en daarom goed bruikbaar in (openbare) brandgevoelige ruimten en vluchtroutes. Ook in historische gebouwen is dit systeem een veel gebruikte keuze, omdat het oppervlak veel weg heeft van gipspleister.

capacoustic-caparol-platen

Doorsnee van de akoestische plafondplaat.

Het systeem bestaat uit voorbehandelde plafondplaten die direct op het plafond kunnen worden gelijmd. Een zeer fijn gestructureerde pleisterafwerking met een hoog aandeel aan marmerkorrels wordt in twee lagen op de akoestische platen aangebracht. Door de speciale wijze van aanbrengen van de eindafwerking wordt de open structuur van het materiaal bewaard en levert dit een glad, vrijwel naadloos en zeer wit resultaat op.

capacoustic-akoestische-plafond-platen-akoestiek-caparol

Een plafond waarin CapaCoustic Fine is aangebracht.

Esthetisch overtuigend:
- Naadloze gladde afwerking.
- Veelzijdig – af te werken in verschillende lichte kleuren.
- Onopvallend maar zeer effectief.

Technisch overtuigend:
- Uitstekende akoestiek.
- Niet brandbaar – bouwmaterialenklasse A2, volgens DIN 4102-1.
- Duurzaam – goed te renoveren zonder absorptieverlies.

Zie voor meer informatie de brochure: CapaCoustic Fine.

CapaCoustic Structure

Het akoestische systeem biedt met zijn fijne oppervlaktestructuren een veelvoud aan toepassingsmogelijkheden en geeft ontwerpers en architecten de mogelijkheid harde materialen als glas, steen of parket toe te passen. Het bijzonder fijne uiterlijk met een zeer kleine 1 mm-korrel heeft een hoge lichtreflectiewaarde – met als resultaat heldere, lichte ruimten die in een zakelijke omgeving een aangename sfeer scheppen.

caparol-capacoustic-akoestiek-structure

CapaCoustic Structure Akoestisch Plafond

CapaCoustic Melapor

Akoestisch systeem met uitstekend absorptievermogen dat niet alleen onaangename geluiden beduidend reduceert, maar ook kan voldoen aan optische eisen. De akoestische elementen zijn variabel, afhankelijk van hun vorm en dikte. Zij kunnen met een speciale verflaag afgewerkt worden. De zeer eenvoudige en snelle verwerking en het geringe gewicht onderstrepen de vele toepassingsmogelijkheden. Zie voor meer informatie de brochure: CapaCoustic Melapor.

capacoustic-akoestische-plafond-platen-melapor

In patroon geplakte CapaCoustic Melapor.

Zie ook: Akoestisch plafond laten plaatsen

De Koning Akoestiek
De Koning Akoestiek
De Koning Akoestiek
De Koning Akoestiek
De Koning Akoestiek